torstai 24. lokakuuta 2013

JUHLAPOSTAUS PART 2 ~


Jos et ole lukenut juhlapostauksen ensimmäistä (1.) osaa, se löytyy täältä. Suosittelen lukemaan sen ensin, jotta tajuaisit tästä edes jotain. c;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Projekti jatkuu pitkälle iltapäivään, eikä kukaan edes huomaa hiljalleen mieltä painavaa nälkää ja useamman tunnin uurastuksesta johtuvaa väsymystä.

...tai ehkäpä joku sentään on osannut ennakoida tämänkin tilanteen ja varannut kaikenlaista teemaan sopivaa ruokaa.Fransisca: Olen miettinyt, että kun kerran luonto ja eläimet ovat tänään suuressa roolissa, niin myös ruuan pitäisi olla sellaista, joka kuormittaisi niitä mahdollisimman vähän.


Fransisca: Esimerkiksi Luomu -merkityt tuotteet ovat sellaisia. Niitä olisi hyvä suosia etenkin lihaa, kananmunia ja maitotuotteita ostettaessa, sillä luomutiloilla eläimet saavat elää vapaammin ja sellaista elämää, kuin niiden kuuluukin elää. Viljatuotteissa ero tavalliseen verrattuna näkyy lähinnä siinä, että Luomussa on vähemmän säilöntäaineita.
 Toinen hyvä vaihtoehto on soija sekä siitä valmistettu tofu. Ne ovat täysin kasviperäisiä valmisteita ja esim. soijamaitoa voidaan käyttää korvaamaan lehmänmaito ja tofu vastaa (hyvin maustettuna, sellaisenaan se on mautonta) lihaa.
Fransisca: "Pelkät" kasviksetkin on tietysti syytä muistaa, mutta ihmisen ruokavalioon tarvitaan mielellään muutakin, kuten vaikkapa äsken mainittua tofua. Kasviksillakin pärjää kuitenkin pitkälle, ja niistä on yllättävän helppoa valmistaa mitä erikoisimpia ja herkullisimpia ruokia.

Fransisca: Vaikket kuitenkaan ryhtyisi vegaaniksi tai kasvissyöjäksi, niin kokeile erilaisia kasvispitoisempia ruokia sekä soijavalmisteita ja vaikuta ostamalla vaikkapa tästä lähin pelkästään luomu -jauhelihaa tai pidä kolme kertaa viikossa kasvisruokapäivä. Niin kliseistä kuin se onkin, niin pienilläkin teoilla voit vaikuttaa.

Ei aikaakaan kun pöytä on katettu ja tytöt pääsevät syömään. Pikaisen ruokailun jälkeen teema jatkuu yhä edelleen.

Fransisca: Okei, elikkäs Missu pyysi meitä tai siis minua tekemään tähän loppuun tälläisen tiivistelmän kaikista päivän aikana opituista jutuista, ettei koko tarinamme venyisi aivan loputtomiin.


Fransisca: Aloitetaan vaikkapa kosmetiikasta, joiden avulla suurinosa lukijoista voi vaikuttaa ehkäpä helpoiten. Ikävä kyllä, suurinosa meikeistä yms. testataan edelleenkin eläinkokeilla, vaikka vaihtoehtoisiakin menetelmiä on keksitty. Lisää tietoa tästä aiheesta (sekä myös esim. listan eläinkokeettomasta kosmetiikasta) löydät erilaisten järjestöjen, kuten vaikkapa Animalian sivuilta. Pääpointtinamme tässä kuitenkin on se, että kun ensi kerralla ostat vaikkapa kynsilakan, niin mieti kahdesti ostatko ns. "tavallisen" elikkäs eläimillä testatun (mitä suurinosa perus markettituotteista on) vai maksatko muutaman euron enemmän siitä, että tiedät ettei yksikään eläin ole joutunut kärsimään sinun ulkonäkösi vuoksi.


 Fransisca: *huutaa* Ceccuu, teikäläisen vuorooo!

Cecilia: *järjestelee vaatekaappia kaikessa rauhassa, kunnes kuulee Fransiscan äänen*


 Cecilia: Hui kamala, munhan piti vielä selostaa Fransiscan kanssa jotain..!Cecilia: Ääh hävettää myöhästyä tuolta... Voin vain kuvitella Fransiscan saarnan tämän jälkeen...^^'

Cecilia: *istuu kiltisti paikallaan, niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan* Sähkö, öljy ja kaikki muukin energia kuormittavat usein luontoa. Vaikket hankkisikaan
tuulimyllyä pihallesi tai vaihtaisi maalämpöön, niin muutamalla pienellä konstilla vähennät öljyn (suurinosa Suomen taloista on öljylämmitteisiä) ja sähkön kulutusta.Cecilia: Jo pienestä pitäen lapsia opetetaan sammuttamaan valot, TV, tietokoneet, jne. jos ne ovat turhaan päällä. Tämäkään opetus ei oikeasti ole niin turha kuin tuntuu, sillä ne kaikki vievät huimasti energiaa ja samalla siis rasittavat luontoa.
 Toinen tärkeä opetus on veden säästäminen esim. suihkussa käydessä. Ainakaan Suomessa siinä ei ole aina niinkään kyse veden säästämisestä (paitsi tietysti niissä taloissa joissa vesi tulee kaupungilta/kunnalta ja siitä maksetaan veden kuluttamisen perusteella), vaan ainakin öljylämmitteisissä taloissa öljyllä lämmitetään vaikkapa suihkussa käytettävä vesi, jolloin öljyä kuluu sitä nopeammin mitä enemmän (lämmintä)vettä tuhlaat. Tällöin taas öljyä joudutaan tilaamaan taloon useammin ja rahan kulumisen lisäksi myös öljyä (joka on uusiutumaton luonnonvara) kuluu. Kuten monet ovat ehkä lähiaikoina useasti uutisissa olleen Greenpeacen toimista huomanneetkin, niin öljyä porataan paikoilta, joiden pitäisi olla/jotka ovat suojeltuja ja missä eläimet tai luonto häiriintyvät näistä öljynporaus -operaatioista.

Cecilian puheenvuoron aikana Viveca on hipsinyt omalle paikalleen.


Viveca: Koska tämä postaus sisälsi vain murto-osan kaikesta siitä minkä avulla voit vaikuttaa, niin suosittelemme lämpimästi käymään esimerkiksi näillä verkkosivuilla, joilla voit lahjoittamisen lisäksi myös etsiä tietoa. Greenpeace, Animalia, WWF, Oikeutta eläimillekaikki: Autetaan yhdessä, bloggaajina, lukijoina, nukkeina ja ihmisinä voimme tehdä paljonkin!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tässä se nyt oli, anteeksi että mulla meni melkein kuukausi tämän viimeisen osan tekemiseen...;__; Kuvien laatukin vähän vaihtelee, mutta koittakaahan kestää, toivotaan että idea sentään välittyy. c; Niin ja toivottavasti koko juhliksen sävy ei ollut liian totinen tai paasaava, itse on vähän vaikea arvioida sitä, joten kertokaahan ihmeessä mielipiteitänne. n__~

Nyt kuitenkin muita juttuja (viimeinkin ^^'). Kun juhlapostaukset on saatu pois alta, niin tämän jälkeen postaustahdin olisi tarkoitus palata entiselleen, eli about yksi postaus viikossa. :3

Eipä kai muuta, nauttikaahan syksystä ja kaivakaa heijastimet esiin.~♥

Ps. Vaihdoin ulkoasun tossa vajaa viikko sitten, mitäs pidätte? :>

20 kommenttia:

 1. Oh, painavaa asiaa :o mutta hyvää sellaista!!! Kiva kun nuket niinsanotusti ovat tämän takana, joku joka ei ole ennen välittänyt näistä luonnonsuojelujutuista niin saatta alkaa miettimään. Hyvä Missu!!!!

  VastaaPoista
 2. Tää oli ihan mahtava, kiva kun nuket kertoivat asiaa!<3

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä aikaisemmin kommentoineiden kanssa! Ja just se että nuket kerto ton, nii on paljon mukavampi lukee tälläsestä tärkeästä asiasta, muuten teksti olisi niin raskasta. Ja kuvaus on taas tosi vaihtelevaan ja elävää, kivaa katottavaa C;

  VastaaPoista
 4. Tää on tosi tärkee asia ja on hyvä,että kerroit sen tällein kivasti.Hyvä!
  Luin muuten yhestä lehestä,että jonkun hyypän mukaan ihmisillä olis vaan 20 vuotta aikaa parantaa elintapansa!Se on ihan hirveen vähän.

  mylifeandcuteyou.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :3 Ja tuo 20 vuotta on todellakin surullisen vähän aikaa... :'c

   Poista
 5. Hieno kuvatarina. Tykkään tosi paljon sun kirjoitustyylistä ja kiva, kun kirjoitit noin tärkeestä aiheesta. c:

  VastaaPoista
 6. Ihana idea :3 Onko ulkoasu muuttunut vai kuvittelenko? Tykkäsin kyllä kovasti!

  VastaaPoista
 7. Ihana uusi ulkoasu ♥ Tää kuvatarina oli kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla että pidit, molemmista. :3

   Poista
 8. Aaaa olin missannu tämän ku olin Turkis, mut aivan ihana uusi ulkoasu ja tämä postaus ideasta toteutukseen! :3 ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mullakin jäi tosiaan pari sun postausta väliin, joten tasoissa ollaan. :D♥

   Poista
 9. <3 Hyvä aihe ja se on myös toteutettu kivasti!
  Liityin sun lukiaksi, nii voitko liittyä munkin blogin lukiaks?
  http://tessukanpullipit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tulen käymään blogissasi, kunhan kerkeän. :>

   Poista
 10. 'eläimet saavat elää vapaammin ja sellaista elämää, kuin niiden kuuluukin elää.'
  Tämä ei pidä ihan paikkaansa. Luomutiloilla eläimillä toki voi olla suuremmat tilat, mutta useimmiten sana luomu viittaa eläimien syömään rehuun, eli eläimet syövät luomua ja ovat 'luomuja'. Elikkä eläimien syömään rehuun ei ole lisätty mitään hormooneja jne eikä sitä kasvattaessa olla käytetty tuholaismykkyjä :).
  ''Viljatuotteissa ero tavalliseen verrattuna näkyy lähinnä siinä, että Luomussa on vähemmän säilöntäaineita''
  Pitää paikkansa, mutta lisäksi luomuviljan (ym) viljelyssä ei käytetä tuholaistorjuntaaineita eikä geenimuuntelua tai mitään muutakaan vippakonsteja. Lisäksi lannoite ei saa olla kemikaalista.

  Muutoin oikein hyvä ja mainio juttu ja nukkejen kertominen todella kevensi lukemista :). Kuvat olivat hyvin piristäviä välissä ja hienosti toteutettu kokonaisuus muutenkin! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kritiikistä, juuri tämän tyylistä palautetta toivoinkin, ja oli kiva että tulit oikaisemaan aisoista ystävällisesti etkä lyttäämään. :D Mutta niin, tein tosiaan tämän tokan osan aika pikaisesti ja nuo virheet johtuvat osittain siitä, osittain siitä että yritin tiivistää asiat aika lailla tiiviiseen pakettiin, jolloin jouduin yleistämään ja yksinkertaistamaan asioita aika lailla, joten kokonaisuus jäi jossain määrin virheelliseksi. c:

   Kiitos vielä kerran, että kommentoit. :3

   Poista